Kalamar Tava


Malzemeler
  • 250 gr kalamar
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yağ

Hazırlanışı
  • Kalamarı iyice temizleyip, halka şeklinde doğruyoruz.
  • Tuzlayıp, isteğe göre karabiber ile harmanlıyoruz.
  • Üzerini kaplayacak şekilde bir bardak süt döküyoruz, 2-3 saat bekletiyoruz.
  • Bir tabağın içine 1 bardak unu döküyoruz, sütün içindeki kalamarları una buluyoruz.
  • Tava da kızdırdığımız yağın içinde kızartıyoruz.
Afiyet olsun...

http://www.yemekustalari.com/kalamar-tava.html

Kalamar Tava Nasıl Yapılır?
Kalamar Tava Tarifi
Kalamar'ın yapılışı

Yorumlar