Yumurtalı Ispanak Yemeği,
Yumurtalı Ispanak Kavurma;
Malzemeler;
- 1 kg ıspanak
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 4 adet yumurta
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tuz
Hazırlanışı;
- Ispanaklar yıkanır, ince ince doğranır,
- Kuru soğanlar ince ince doğranır,
- Tencerenin içine tereyağ eklenir, ilk önce soğanlar hafif kavrulur, suyu alınmış, doğranmış ıspanaklar içine atılır,
- Ispanaklar vitamini kaçmaması için fazla kavrulmaz.
- Yumurtalar bir kabın içinde çırpılır, baharatları eklenir.
- Çırpılan yumurta, kavrulmuş ıspanağın üzerine dökülür.
- Hepsi karıştırılır, yumurtanın beyazları pişince ateşten alınır.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder