Yumurtalı Ispanak Kavurma;

 Ispanak Kavurması,
Yumurtalı Ispanak Yemeği,



Yumurtalı Ispanak Kavurma;

Malzemeler;


  • 1 kg ıspanak
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 4 adet yumurta
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz




Hazırlanışı;


  • Ispanaklar yıkanır, ince ince doğranır,
  • Kuru soğanlar ince ince doğranır,
  • Tencerenin içine tereyağ eklenir, ilk önce soğanlar hafif kavrulur, suyu alınmış, doğranmış ıspanaklar içine atılır,
  • Ispanaklar vitamini kaçmaması için fazla kavrulmaz.
  • Yumurtalar bir kabın içinde çırpılır, baharatları eklenir.
  • Çırpılan yumurta, kavrulmuş ıspanağın üzerine dökülür.
  • Hepsi karıştırılır, yumurtanın beyazları pişince ateşten alınır.


Afiyet olsun...

Yorumlar