Sandal Böreği Tarifi

Kıymalı Sandal Böreği Tarifi;
Kayık Böreği Tarifi;






Malzemeler;

  • 4 yufka
  • 1 yumurta sarısı
  • Tereyağ


İç malzemesi;

  • 350 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 tane yeşil biber
  • Kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz


Hazırlanışı;


  • İlk önce iç harcını hazırlıyoruz... Soğanları, biberleri küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz. Kıymayı ekliyoruz, kavrulunca baharatlarını ekliyoruz.
  • 4 yufkayı, 8 eşit parçaya bölüyoruz. Üzerlerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz...
  • Bir kaseye yumurta sarısını çırpıyoruz. 
  • Her parçayı sigara böreği gibi sarıp, iki ucunu birleştiriyoruz.  En uç kısmını  yumurta sarısı ile yapıştırıyoruz...
  • Sandallarımızın hepsini tepsiye dizdikten sonre iç harçlarını ekliyoruz.
  • Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Sandal kısımlarına yumurta sarısı sürüyoruz.
  • 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 
  • Afiyet olsun :)
Sandal Börek
Sandal Böreği Tarifi
Sandal Böreği Nasıl Yapılır?
Sandal Böreğinin yapılışı, hazırlanışı
Kıymalı, kaşarlı sandal böreği tarifi




Yorumlar

Yorum Gönder