Etli Kuru Fasulye Tarifi

Etli Kuru Fasulye Tarifi
Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • Yarım kilo kurufasulye
  • Yarım kilo kuş başı et (dana)
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 kaşık domates salçası
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz


Hazırlanışı;
Akşamdan haşlanmış olan kuru fasulyeyi ister düdüklüde isterseniz tencerede haşlanır. Fazla yumuşamadan ocaktan indirilir. Ayrı bir tencerede çiçek yağı, zeytin yağı ile beraber kuş başı et kavrulur. Kuş başı etin içine kuru fasulye ve doğranmış soğan atılır. Salça eritilerek, tuzu eklenir.  Üstünü örtecek kadar sıcak su eklenir. Hepsi pişmeye bırakılır.Yumuşayınca ocaktan indirilir. Servise hazır. 

Afiyet olsun.

Kuru Fasulyenin hazırlanışı
Kuru Fasulye malzemeleri
Etli kuru fasulye nasıl pişirilir?
Kolay yemek tarifleri
Kolay yemek tarifi



Yorumlar