- 6-7 tane dolmalık yeşil biber
- 4 tane top kabak
- 4 tane etli kırmızı biber
- 2 domatesi küçük küçük kesiyoruz, biberlerin kapakları olarak kullanacağız.
Harcı için;
- 300-400 gram kıyma
- 4-5 kahve fincanı kadar pirinç
- 3 rendelenmiş kuru soğan
- 3 çorba kaşığı silme salça
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Nane
- Tuz
Hazırlanışı
Harcın hepsini karıştırıp harmanlıyoruz. Biberlerin ve kabakların kafalarını kesip içlerini oyuyoruz. Kabağın kafasını atmıyoruz. Biber ve kabakların içini harç ile doldurup kapaklarını kapatıyoruz. Tenceremize yerleştiriyoruz. Üstüne 2 bardak sıcak suyun içine bir kaşık salçayı eritip tenceremize yerleştirdiğimiz dolmalarımızın üstüne döküyoruz.Göz kararı biraz zeytinyağ, biraz ayçiçek yağı ve tuz ilave ederek, pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
ay super ellerine sağlık nunun :)
YanıtlaSilteşekkürler :)))
YanıtlaSil