Ev Usulü İskender Kebap Malzemeleri;
- 750 gr biftek
- 3 tane tırnak pidesi (Yoksa bayat ekmekler küp küp doğranır fırında kızartılır.)
- Tereyağ
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 tane domates
- 2 kaşık domates salçası ve su
- Baharat
Ev Usulü İskender Kebap HAZIRLANIŞI,
Tuz, kekik ve zeytinyağ ile marine edimiş biftekler yağda kızartılır. Aynı yağ da biberler ve domatesler kızartılır. Pide küp küp dilinip bir tepsiye döşenir. Etler jülyen jülyen (yaprak yaprak) dilimlenir. Pidenin üzerine döşenir. Kızartılmış domates ve biberler konulur. Domates salçası, tereyağ, 1 su bardağı su ile ocakta kaynatılmış salça sosu etin üzerine dökülür. Bir tava da 2 kaşık tereyağ eritilip o da dökülür. Kenarlarını da yoğurt konulur. Afiyet olsun.
Ev Usulü İskender Kebap Tarifi
Ev Usulü İskender Kebap Yapılışı
İskender Kebap Yapımı
İskender Kebap Sosu Nasıl Yapılır?
İskender Kebap Yapımı
İskender Kebap Sosu Nasıl Yapılır?
İskender Nasıl Yapılır?
İskender Döner Tarifi
İskender Döner Tarifi
Yorumlar
Yorum Gönder