Malzemeler;
- 4 adet közlenmiş Patlıcan
- 250 gram dana kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy domates
- 1 çarliston yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağ
Yoğurt Sosu;
- 3-4 diş sarımsak
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Tuz
Üstü için;
- 1 dal maydanoz
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı;
- Kuru soğan, biber ve domates ince ince doğranır.
- Tencerenin içine zeytinyağı eklenir, ilk önce soğanlar hafif kavrulur,
- Kavrulmuş soğanın içine biber eklenir.
- Kıyma ilave edilir, suyunu çekince domates ve salça eklenir.
- Közlenen patlıcanlar kabuğundan soyulup ince ince doğranır.
- Süzme yoğurtun içine rendelenmiş veya ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip çırpılır.
- Hazırlanmış sarımsaklı yoğurdun içine közlenmiş patlıcanlar eklenir ve karıştırılır.
- Servis tabağına önce Yoğurtlu patlıcan, üzerine kıyma eklenir.
- Küçük bir tavada tereyağ ve kırmızı pul biber kızdırılır. Üzerine dökülür. Maydanozla süslenir.
- Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder