Kaşarlı Sucuklu Pide



Kaşarlı Sucuklu Pide İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 4 Bardak Un
  • 1 Paket Toz Maya
  • Tuz
  • Kaşar rendesi,
  • Sucuk


Hazırlanışı;
  • Bir bardak ılık suyun içine bir paket toz maya ve bir adet kesme şeker atılır. Eritilir. Bir iki dakika beklenir. 4 su bardağı un’un içine dökülür. İki çay kaşığı da tuz atılır. Hamur kıvamına gelinceye kadar su ilave edilir. Sonra mayalanması için sıcak ortamda beklenir.
  • Pizza büyüklüğünde olacak şekilde bezelere ayrılır. (4 veya 6 beze)
  • Merdane ile bezeler açılır. İç malzemesi üzerine eklenir. Fırın kağıdı kesilmiş tepsinin içine konulur
  • Önceden ısıtılmış fırında (180 derece) pişirilir. Fırından çıkınca kaşarlı-sucuklu pidenin üzerine tereyağ sürülür.


Afiyet olsun :)

Pide yapılışı
Sucuklu pide yapımı
Kaşarlı sucuklu pide nasıl yapılır?
Pide hamuru

Yorumlar