Ispanaklı, peynirli börek


Malzemeler;
  • Un
  • Tuz
  • Maya
  • Su
  • 1kg Ispanak
  • 250gr Peynir
  • Yağ



Hazırlanışı;Bir bardak ılık suyun içine bir paket toz maya ve bir adet kesme şeker atılır. Eritilir. Bir iki dakika beklenir. 4 su bardağı un’un içine dökülür. İki çay kaşığı da tuz atılır. Hamur kıvamına gelinceye kadar su ilave edilir. Sonra mayalanması için sıcak ortamda beklenir.
Ispanaklar temizlenir. İnce ince kıyılır. Peynir rendelenir. Birlikte karıştırılır.
Hamur 6 bezeye bölünür. Her beze açılır. Çiçek yağ ile yağlanır. Açılan hamur ikiye bölünür. Her birine peynirli ıspanak ile rulo yapılır.
Tepsiye resimde olduğu gibi konulur. Hazılanmış böreğin fırına girmeden üstü de yağlanır.
180 derece de altı üstü kızarıncaya kadar (tahmini 30-45 dakika) pişirilir.

Afiyet olsun.



Kolay börek tarifi
Börek nasıl yapılır?
Otlu börek tarifi
Peynirli börek tarifi
Ispanaklı börek tarifi

Yorumlar