Ev Yapımı Makarna




Malzemeler


  • Makarna Hamuru
  • Un
  • Tuz
  • Su

***

  • Süzme Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Kırmızı Pul Biber
  • Ekmek



Hazırlanışı

Un, tuz, su kullanarak kulak memesi kıvamına gelecek şekilde hamur yapılır. Bezelere ayrılmış hamurlar tek tek açılır. Yaklaşık 1.5cm, 1.5cm’lik kareler halinde parçalara bölünür. Her bir karenin köşesinden köşesine fiyonk makarna gibi büzülür. Hafif unlanır, biraz kuruması beklenir. 

Bir tencere de tuzlu su kaynatılır. İçine makarna atılır, 15-20 dakika pişirildikten sonra süzülür. Bir kapta sarımsaklı süzme yoğurt hazırlanır. Bir tepsinin içine alınan makarnaların üstüne yoğurt dökülür. 

Bir cezvenin içinde tereyağ, kırmızı pul biber, sıvıyağ ve küçük küçük dilimlenmiş ekmek parçaları atılır ve kızartılır. Sonra yoğurtlanmış makarnanın üzerine dökülür. Artık servis yapmaya hazır… Sıcak yenildiği gibi soğukta çok güzel olur. 

Afiyet olsun :)



Ev Yapımı Makarna Nasıl Yapılır?
Makarna hamuru nasıl yapılır?
Cimcik tarifi

Yorumlar