- 2 su bardağı un
- 3/4 su bardağı tereyağ
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı boza kıvamına gelmiş kese yoğurdu
Hazırlanışı;
- Un, tuz, şeker, kabartma tozunu bir kabın içine alın. Elinizle tereyağını, kaptaki karışım ile yoğurun.
- Ufalanmış ekmek kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Kese yoğurdunu su ile eritip, boza kıvamına getirin.
- Un karışımının içine ekleyin, hamur olana kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın.
- İster sade olarak isterseniz içine, peynir, zeytin koyabilirsiniz ya da hamura dere otu, ay çekirdeği koyup yoğura bilirsiniz.
- Yuvarlak tepsinize yağlı kağıt koyun.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarladığınız hamurları tepsiye dizin.
- Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Kahvaltıya çok yakışıyor 
Afiyet Olsun.

Afiyet Olsun.
Minik ekmek tarifi
Ekmek yapımı
Zeytinli ekmek tarifi
Peynirli ekmek tarifi
Ekmek nasıl yapılır?
Yorumlar
Yorum Gönder