Minik Ekmekler




Malzemeler;
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı boza kıvamına gelmiş kese yoğurdu


Hazırlanışı;
  • Un, tuz, şeker, kabartma tozunu bir kabın içine alın. Elinizle tereyağını, kaptaki karışım ile yoğurun.
  • Ufalanmış ekmek kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Kese yoğurdunu su ile eritip, boza kıvamına getirin.
  • Un karışımının içine ekleyin, hamur olana kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın.
  • İster sade olarak isterseniz içine, peynir, zeytin koyabilirsiniz ya da hamura dere otu, ay çekirdeği koyup yoğura bilirsiniz.
  • Yuvarlak tepsinize yağlı kağıt koyun.
  • Ceviz büyüklüğünde yuvarladığınız hamurları tepsiye dizin.
  • Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

Kahvaltıya çok yakışıyor :)
Afiyet Olsun.


Minik ekmek tarifi
Ekmek yapımı
Zeytinli ekmek tarifi
Peynirli ekmek tarifi
Ekmek nasıl yapılır?

Yorumlar