Kestaneli İç Pilav

Kestane İç Pilav Tarifi


Malzemeler;

  • 1/2 kestane
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 kuru soğan
  • 1 paket çam fıstığı
  • 1/2 paket kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz



Hazırlanışı;
Soğanları küp küp doğrayıp, pembeleşinceye kadar, tencerenin içinde yağ ile kavuruyoruz.
Çam fıstıkları ve sıcak su da ıslatılıp kabartılmış kuş üzümlerini tencereye ekliyoruz.
Kavrulmuş, kabukları soyulmuş kestaneleri ekliyoruz.
Baharat, şeker, tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Ilık suda bekletilen pirinçler eklenip, kavrulunca, 3 su bardağı tavuk suyu koyup, kısık ateşte pişiriyoruz.

İç Pilav Tarifi
Kestaneli İç Pilav Nasıl Yapılır?
Kestaneli Pilavlar

Yorumlar