Ananaslı Pasta Tarifi


Kek Malzemeleri
  • 4 Yumurta
  • 4 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • İç Krema Malzemesi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema
  • 4 su bardağı süt

***
  • 1 orta boy ananas

Çikolata Sosu Malzemesi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından 1 parmak daha az toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şeker vanilin
  • Pastanın Üstü için;
  • Muz
  • Fındık
  • Ananas
  • Hindistan Cevizi


Kekin Hazırlanışı;

  • Bir kabın içinde önce yumurtaları mikser yardımı ile çırpıyoruz.
  • Şekeri ilave edip mikser ile çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, kabartma tozu, vanilya'yı ekleyip çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız pandispanya hamurunu, yuvarlak yağlanmış bir kek kabının içine koyuyoruz.
  • Önceden 180 derece de ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  • Kremanın Hazırlanışı;
  • Ufak bir tencerenin içine tüm malzemeyi koyup ateşte çırpıcı yardımı ile koyulaşıncaya kadar pişirin. 10 dakika buzdolabında bekletin.
  • Çikolata Sosunun Hazırlanışı;
  • Süt, toz şeker, nişasta ve kakaoyu bir tencereye koyup çırpıcı yardımı ile kaynayana kadar pişirin,
  • En son şeker vanilini ekleyin.


Pastanın Hazırlanışı;


  • Pişen kekimizi bıçak ile ortadan enine doğru kesin.
  • Alt tabanı süt ile ıslatın.
  • İlk önce kremayı sonra üzerine ananasları dizin.
  • Üst keki ters şekilde üzerine koyun.
  • Aynı şekilde onu da süt ile ıslatın.
  • Tüm pastayı krema ile kaplayın.
  • İsteğe göre üzerine sıcak çikolata döküp, hindistan cevizi, fındık, muz ile süsleyin.
  • 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet Olsun.


Ananaslı Pasta
Ananaslı Yaş Pasta Tarifi
Ananaslı Muzlu Pasta Tarifi




Yorumlar