Kek Malzemeleri
- 4 Yumurta
- 4 kahve fincanı un
- 4 kahve fincanı şeker
- 1 paket şeker vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- İç Krema Malzemesi
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağından biraz az toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kutu krema
- 4 su bardağı süt
***
- 1 orta boy ananas
Çikolata Sosu Malzemesi
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağından 1 parmak daha az toz şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şeker vanilin
- Pastanın Üstü için;
- Muz
- Fındık
- Ananas
- Hindistan Cevizi
- Bir kabın içinde önce yumurtaları mikser yardımı ile çırpıyoruz.
- Şekeri ilave edip mikser ile çırpmaya devam ediyoruz.
- Un, kabartma tozu, vanilya'yı ekleyip çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız pandispanya hamurunu, yuvarlak yağlanmış bir kek kabının içine koyuyoruz.
- Önceden 180 derece de ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- Kremanın Hazırlanışı;
- Ufak bir tencerenin içine tüm malzemeyi koyup ateşte çırpıcı yardımı ile koyulaşıncaya kadar pişirin. 10 dakika buzdolabında bekletin.
- Çikolata Sosunun Hazırlanışı;
- Süt, toz şeker, nişasta ve kakaoyu bir tencereye koyup çırpıcı yardımı ile kaynayana kadar pişirin,
- En son şeker vanilini ekleyin.
- Pişen kekimizi bıçak ile ortadan enine doğru kesin.
- Alt tabanı süt ile ıslatın.
- İlk önce kremayı sonra üzerine ananasları dizin.
- Üst keki ters şekilde üzerine koyun.
- Aynı şekilde onu da süt ile ıslatın.
- Tüm pastayı krema ile kaplayın.
- İsteğe göre üzerine sıcak çikolata döküp, hindistan cevizi, fındık, muz ile süsleyin.
- 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Ananaslı Pasta
Ananaslı Yaş Pasta Tarifi
Ananaslı Muzlu Pasta Tarifi
Yorumlar
Yorum Gönder