Salamur Yaprağında Fırında Çinekop





Salamur Yaprağında Fırında Çinekop

Malzemeler;
  • 1 kg çinekop
  • 2-3 adet sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı veya biberiye
  • Zeytinyağ
  • Tuz Karabiber




Hazırlanışı;
  • Yıkanmış, temizlenmiş çinekopları hafif üstlerini tuzlayarak salamur yapraklarına sarın.( Eğer aldığınız salamur yaprakları tuzlu ise balıkları tuzlamayın.)
  • Zeytinyağ, karabiber, defne yaprağı, dilimlenmiş sarımsakları bir kasenin içinde karıştırın. Tepsiye yayın.
  • Salamur yapraklı balıklarınızı tepsiye dizin. Üzerlerine zeytinyağ gezdirin. Kenarlarına limon dilimleyin.
  • 180 derece fırında yapraklarının üst kısmı çıtırdamaya başlayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...


Yorumlar