Salamur Yaprağında Fırında Çinekop
Malzemeler;
- 1 kg çinekop
- 2-3 adet sarımsak
- 1 adet defne yaprağı veya biberiye
- Zeytinyağ
- Tuz Karabiber
Hazırlanışı;
- Yıkanmış, temizlenmiş çinekopları hafif üstlerini tuzlayarak salamur yapraklarına sarın.( Eğer aldığınız salamur yaprakları tuzlu ise balıkları tuzlamayın.)
- Zeytinyağ, karabiber, defne yaprağı, dilimlenmiş sarımsakları bir kasenin içinde karıştırın. Tepsiye yayın.
- Salamur yapraklı balıklarınızı tepsiye dizin. Üzerlerine zeytinyağ gezdirin. Kenarlarına limon dilimleyin.
- 180 derece fırında yapraklarının üst kısmı çıtırdamaya başlayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder