Rulo Pasta Nasıl Yapılır?
Kolay Pasta Tarifi
Muzlu Rulo Pasta
Çikolatalı Rulo Pasta
Pandispanya Tarifi
Pandispanyası için;
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
Kreması için;
- Yarım kilo süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 5 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2 adet muz
Üzeri için;
- Hazır çikolata sosu
Pandispanyanın Hazırlanışı;
Yumurta ile toz şeker çırpılır.
Un ve vanilya yavaş yavaş, köpük söndürülmeden karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş kare tepsiye dökülür.
200 derecede ısıtılmış fırına konulur...10 dakika pişirilir.
Kremanın Hazırlanışı;
Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ve nişastayı ekleyin. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelince tereyağı ve vanilya'yı ekleyin.
Pişen kek, kağıt ile beraber sıcak sıcak rulo haline getirilir,
Kek tekrar açılıp muhallebi sürülür, içine dilimlenmiş muz eklenir.
Tekrar sıkı olarak rulo yapılır. Ucu alta gelecek şekilde tepsiye konulur.
Üstüne çikolata sosu dökülür. İsteğe göre çamfıstığı, hindistan cevizi veya meyvalarla süslenir.
Afiyet olsun :))
Yorumlar
Yorum Gönder