Malzemeler;
Hamur malzemesi;
Hamur malzemesi;
- 4 su bardağı un
- Su
- 2 çorba kaşığı tuz
İç Malzemesi;
- Yarım kilo ıspanak
- Yarım kalıp peynir
- Tuz
- Karabiber
- Çiçekyağı
Hamuru açarken kullanılacak malzeme;
- 200 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı çiçek yağı
- Üzeri için bir yumurta sarısı
Hazırlanışı;
- Tereyağ eritilip, çiçek yağı ile karıştırılır.
- Hamur yoğurulup, 6 eşit bezeye bölünür.
- Her biri 20cm çapında açılıp üzerlerine hazırlanan yağ sürülür.
- Açılan her beze üst üste konulur.
- Açılan bezeler, tahta yağlanıp teker teker elle açılır, büyütülür.
- Büyük yuvarlağın yarısına iç malzemesinden koyulur, çeke çeke sarılır.
- İçe doğru resimdeki gibi katlanır.
- Hepsi tepsiye yerleştirildikten sonra üzerlerine bir yumurta sarısı sürülür.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder