Kol Böreği Tarifi






Malzemeler;
Hamur malzemesi;
  • 4 su bardağı un
  • Su
  • 2 çorba kaşığı tuz

İç Malzemesi;
  • Yarım kilo ıspanak
  • Yarım kalıp peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çiçekyağı

Hamuru açarken kullanılacak malzeme;
  • 200 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı çiçek yağı
  • Üzeri için bir yumurta sarısı






Hazırlanışı;
  • Tereyağ eritilip, çiçek yağı ile karıştırılır.
  • Hamur yoğurulup, 6 eşit bezeye bölünür.
  • Her biri 20cm çapında açılıp üzerlerine hazırlanan yağ sürülür.
  • Açılan her beze üst üste konulur.
  • Açılan bezeler, tahta yağlanıp teker teker elle açılır, büyütülür.
  • Büyük yuvarlağın yarısına iç malzemesinden koyulur, çeke çeke sarılır.
  • İçe doğru resimdeki gibi katlanır.
  • Hepsi tepsiye yerleştirildikten sonra üzerlerine bir yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.

Afiyet olsun...

Yorumlar