Mandalina Soslu Cheese Cake (Cheese Kek)

Mandalina Soslu Cheese Cake
Mandalinalı Cheese Cake
Mandalina Soslu Kek
Mandalina Soslu Pasta
Cheese Cake Nasıl Yapılır?


120 tane mandalina ağacı olup, mandalina soslu cheese cake yapmasaydım ayıp olurdu... Arda'nın mutfağından esinlenerek ilk  defa yaptım ve başarılı sonuç aldım. Ev ahalisi bayılarak yedi. Bence sizde deneyin. Afiyet olsun :) :) :)


Malzemeler;


  • 200gr tereyağ
  • 2 paket burçak bisküvisi


İç harcı için;


  • 500 gr krem peynir veya labne peyniri
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 75 gr krema (4-5 yemek kaşığı)
  • 6 yumurta
  • 1 şeker vanilin
  • 1 su bardağı un


Mandalina sosu için;

  • Yarım kilo mandalina
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası



Hazırlanışı;

Bisküviyi elinizde ufalayın, tereyağ ile ovun. Hamur kıvamına getirin. 
Kelepçeli kek kalıbınızın içine yayın, 
Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın.
Krem peyniri, kremayı ekleyip karıştırın,
Un ve şeker vanilini spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırın.
Fırınınızı 170 derece de ısıtın
Hazırladığını kremayı bisküvili tabanın üzerine dökün
Fırında 1 saat pişirin
Mandalinaların suyunu çıkartın, 20 dakika şeker ile pişirin.
Mısır nişastasını az suyla eritin, eğer sos yoğunlaşmazsa bir kaşık daha ekleyin...
Yoğunlaştığında soğumaya bırakın.
Kek ve mandalina sosu soğuyunca, sosumuzu kekin üzerine dökün...

Afiyet olsun :)





Yorumlar