Kütahya Usulü Cimcik

Kütahya Usulü Cimcik Nasıl Yapılır?
Cimcik nedir?
Cimcik Makarna Tarifi
Kütahya Yemeği
Yöresel Yemek
Cimcik Makarnası



Malzemeler
Cimcik makarnası;

  • Un
  • Tuz
  • Su

***

  • Süzme Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Kırmızı Pul Biber
  • Ekmek

Hazırlanışı
Un, tuz, su kullanarak kulak memesi kıvamına gelecek şekilde hamur yapılır. Bezelere ayrılmış hamurlar tek tek açılır. Yaklaşık 1.5cm, 1.5cm'lik kareler halinde parçalara bölünür. Her bir karenin köşesinden köşesine fiyonk makarna gibi büzülür. Hafif unlanır, biraz kuruması beklenir. 

Bir tencere de tuzlu su kaynatılır. İçine cimcik makarna atılır, 15-20 dakika pişirildikten sonra süzülür. Bir kapta sarımsaklı süzme cimcik yoğurtu (Cimcik yoğurtu sadece Kütahya'da bulunur.) hazırlanır. Bir tepsinin içine alınan makarnaların üstüne yoğurt dökülür. 

Bir cezvenin içinde tereyağ, kırmızı pul biber, sıvıyağ ve küçük küçük dilimlenmiş ekmek parçaları atılır ve kızartılır. Sonra yoğurtlanmış makarnanın üzerine dökülür. Artık servis yapmaya hazır... Sıcak yenildiği gibi soğukta çok güzel olur. Afiyet olsun :)

Yorumlar