Çıntar (Melki) Tarifi


Çintar kızartması
Mantar kızartması
Çintar kızartması nasıl yapılır?

Çintar bir mantar türüdür. Ege bölgesinde yetişir. Sonbahar yağmurlarında çıkar. Turuncu renktedir. Görüntü olarak al benisi yoktur ama çok lezzetlidir. Eğer yapmak isterseniz orta boylarını seçiniz ve saplarını yemeyiniz :)






Malzemeler;


  • Çintar
  • Tuz
  • Un
  • Ayçiçek yağı






Çintarlar sapları kesilir, atılır. 4'e bölünür. Bol su da bir kaç defa yıkanır. İyice süzüldükten sonra, havlu kağıt ile iyice kurulanır...

İçine tuz atılmış una bulanır. Kızgın çiçek yağında arkalı önlü kızartılır.

Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.

Çıtır yenilir :)
Afiyet olsun...

Yorumlar