Ay çekirdekli Poğaça Tarifi

Ay çekirdekli Poğaça Tarifi
Kolay Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça Tarifi
Peynirli Poğaça Tarifi
Pratik Poğaça Tarifi
Kolay Poğaça Nasıl Yapılır?




Malzemeler;


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağ veya çiçekyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un (Kulak memesinden daha yumuşak olacak.)


İç Malzemesi


  • 2 kaynamış patates
  • Peynir 


Üstü için;


  • 1 yumurta sarısı
  • Ay çekirdek içi




Hazırlanışı;

  • Hamur yoğurulur. (Kulak memesinden daha yumuşak olacak.)
  • Patatesler kaynatılıp, soyulur, ezilir. Peynir ile karıştırılır...
  • İsteğe göre içine çay kaşığının ucu kadar karabiber, kırmızı pul biber katılabilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp küçük küçük açılır. Hazırladığımız harç içine koyulur resimdeki gibi kapatılır...
  • Tepsinin altına fırın kağıdı koyulup üzerine poğaçalar dizilir. Bir yumurta sarısı kaseye kırılıp, fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürülür.Üzerine ay çiçek içi serpilir. 
  • Önceden ısıtılıp fırında, 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun... :)

Yorumlar