Kahvaltılık krep tarifi
Otlu Krep nasıl yapılır?
Malzemeler;
Krep hamuru;
Otlu Krep nasıl yapılır?
Malzemeler;
Krep hamuru;
- 2 yumurta
- 2 bardak süt
- 2 bardak un
- 1 tutam tuz
- Tereyağ
Krep hamuruna eklenecek diğer malzemeler;
- 1 kırmızı tatlı biber
- 2 çarliston tatlı yeşil biber
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Bir tutam ıspanak veya pazı
- Peynir
- Kaşar peyniri
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
Hazırlanışı;
- İlk önce krep hamuru için; Yumurta, süt, un, tuz bir kabın içinde iyice çırpılır...
- Diğer malzemeler, ufak ufak dilimlenir, kaşar peyniri ve peynir rendelenir, baharatları eklenir. İyice harmanlanır. Krep hamurunun içine eklenir.
- Çatal yardımı ile iyice çırpılır.
- Seramik, teflon tavanın içine çok az tereyağ (1 çay kaşığı) kadar eklenir. (Bu işlem her krep için uygulanır.)
- Bir çorba kepçesi ile malzeme tavaya dökülür.
- Orta ateşte arkalı önlü, her iki tarafı da pişecek şekilde çevrilir.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder