Otlu, peynirli krep tarifi

Kahvaltılık krep tarifi
Otlu Krep nasıl yapılır?


Malzemeler;
Krep hamuru;
  • 2 yumurta
  • 2 bardak süt
  • 2 bardak un
  • 1 tutam tuz
  • Tereyağ

Krep hamuruna eklenecek diğer malzemeler;

  • 1 kırmızı tatlı biber
  • 2  çarliston tatlı yeşil biber
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam ıspanak veya pazı
  • Peynir
  • Kaşar peyniri
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Hazırlanışı; 
  • İlk önce krep hamuru için; Yumurta, süt, un, tuz bir kabın içinde iyice çırpılır...
  • Diğer malzemeler, ufak ufak dilimlenir, kaşar peyniri ve peynir rendelenir, baharatları eklenir. İyice harmanlanır. Krep hamurunun içine eklenir. 
  • Çatal yardımı ile iyice çırpılır.
  • Seramik, teflon tavanın içine çok az tereyağ (1 çay kaşığı)  kadar eklenir. (Bu işlem her krep için uygulanır.)
  • Bir çorba kepçesi ile malzeme tavaya dökülür.
  • Orta ateşte arkalı önlü, her iki tarafı da pişecek şekilde çevrilir.
Afiyet olsun :)

Yorumlar