Mantı Çorbası Tarifi
Mantı Çorbası Nasıl Yapılır?
Kayseri Usulü Mantı Çorbası
Malzemeler
Hamuru;
Hazırlanışı;
Mantı Çorbası Nasıl Yapılır?
Kayseri Usulü Mantı Çorbası
Malzemeler
- 250gr yağsız kıyma
- Domates Salçası
- Biber Salçası
- Karabiber
- Nane
- Tuz
- Sıvı yağ
Hamuru;
- 2 bardak Un
- Su
- Tuz
Hazırlanışı;
- 2 bezelik hamur hazırlanır.
- Bezeler açılır, yufka haline getirilir.
- Kare kare kesilir.
- Kıyma, tuz, karabiberi bir kabın içinde yoğurulur.
- Her kesilen karenin içine kıyma harcı eklenir.
- Mantı şeklinde kapatılır.
- Bir tencerenin içine, bir çay bardağı sıvı yağ, yarım çorba kaşığı biber salçası ve yarım çorba kaşığı domates salçası eklenir. En son nane eklenir.
- Tencerenin içine kaynar su eklenir. Mantılar içine atılır. Hamurlar yumuşayınca indirilir.
- Üstüne isteğe göre yoğurt eklenebilir.
- İsteğe göre nar ekşisi veya limon eklenir...
Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder