Kayseri Mantı Çorbası

Mantı Çorbası Tarifi
Mantı Çorbası Nasıl Yapılır?
Kayseri Usulü Mantı Çorbası




Malzemeler

  • 250gr yağsız kıyma
  • Domates Salçası
  • Biber Salçası
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • Sıvı yağ


Hamuru; 

  • 2 bardak Un 
  • Su
  • Tuz


Hazırlanışı; 

  • 2 bezelik hamur hazırlanır.
  • Bezeler açılır, yufka haline getirilir.
  • Kare kare kesilir.
  • Kıyma, tuz, karabiberi bir kabın içinde yoğurulur.
  • Her kesilen karenin içine kıyma harcı eklenir.
  • Mantı şeklinde kapatılır.




  • Bir tencerenin içine, bir çay bardağı sıvı yağ, yarım çorba kaşığı biber salçası ve yarım çorba kaşığı domates salçası eklenir. En son nane eklenir.
  • Tencerenin içine kaynar su eklenir. Mantılar içine atılır. Hamurlar yumuşayınca indirilir.
  • Üstüne isteğe göre yoğurt eklenebilir. 
  • İsteğe göre nar ekşisi veya limon eklenir...
Afiyet Olsun...


Yorumlar