Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi




Haşhaşlı Tahinli Çörek İçin Gerekli Malzemeler ;

  • 1 litre süt (2 büyük tepsi için)
  • 2 Yumurta beyazı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Haşhaşlı Tahinli Çörek Üzerine sürmek İçin 
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı yağ



Haşhaşlı Tahinli Çörek Nasıl Yapılır ?

Hazırlanışı;

  • Yaş mayayı su ile eritiyoruz, 1lt süt, 2 yumurta beyazı, 2 tatlı kaşığı tuz, eritilmiş yaş maya ve un eklenerek kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde hamur yapılır. 
  • Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır .Haşhaş ve tahin, sıvı yağın içinde eritilerek, çoğaltılır.
  • Bezeler el ile açılır, üzerine haşhaşlı, tahinli yağ sürülür. Rulo gibi sarılıp, gül gibi yağlanmış tepsiye dizilir. 
  • 1 kasenin içine 1 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı süt, 2 çorba kaşığı yağ karıştırılır,
  • Gül şeklindeki çöreklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırına koyulur. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra fırça ile üzerine yağ sürülür.


Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi 
Çörek Tarifi
Çörek Nasıl Yapılır?
Tahinli Çörek Tarifi
Kütahya Yöresine Özel Çörek Tarifi

Afiyet Olsun...

Yorumlar