Fırında Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?
Fırında Paçanga Böreği Tarifi



Malzemeler;
  • 4 adet yufka
  • 10 dilim pastırma
  • 2 adet iri domates
  • 3-4 yeşil-kırmızı çarliston biber
  • Kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam


Hazırlanışı;
  • Biberleri ortadan kesip uzun uzun dilimliyoruz. Biberleri zeytinyağ ile tavada kavuruyoruz.
  • Domateslerin kabuklarını ayırıp, küp küp dilimliyoruz.
  • Kaşarları rendeliyoruz.
  • Bir kasenin içine yumurta sarısını çırpıyoruz.
  • Yufayı 4'e bölüyoruz.
  • Yufkanın içine iç malzemeyi ekleyip, büyük sigara böreği gibi sarıyoruz. (Her böreğin içine bir bütün pastırma koyuyoruz.)
  • Yağlı fırın kağıdı konulmuş, fırın tepsisine böreklerimizi sıralıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve susam serpiyoruz. (İsteğe göre böreklerimizi iyice kızmış sıvıyağ da kızartabiliriz.)
  • Önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında pişirin.

Afiyet Olsun

Yorumlar