Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?
Fırında Paçanga Böreği Tarifi
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Afiyet Olsun
Fırında Paçanga Böreği Tarifi
Malzemeler;
- 4 adet yufka
- 10 dilim pastırma
- 2 adet iri domates
- 3-4 yeşil-kırmızı çarliston biber
- Kaşar peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Hazırlanışı;
- Biberleri ortadan kesip uzun uzun dilimliyoruz. Biberleri zeytinyağ ile tavada kavuruyoruz.
- Domateslerin kabuklarını ayırıp, küp küp dilimliyoruz.
- Kaşarları rendeliyoruz.
- Bir kasenin içine yumurta sarısını çırpıyoruz.
- Yufayı 4'e bölüyoruz.
- Yufkanın içine iç malzemeyi ekleyip, büyük sigara böreği gibi sarıyoruz. (Her böreğin içine bir bütün pastırma koyuyoruz.)
- Yağlı fırın kağıdı konulmuş, fırın tepsisine böreklerimizi sıralıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve susam serpiyoruz. (İsteğe göre böreklerimizi iyice kızmış sıvıyağ da kızartabiliriz.)
- Önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında pişirin.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder