Mantarlı Et Sote Tarifi
Etli Mantar Sote Yapılışı
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Afiyet olsun
Etli Mantar Sote Yapılışı
Malzemeler;
- Yarım kilo mantar
- Yarım kilo kuşbaşı et (jülyen kıyılmış)
- 3-4 orta boy soğan
- Tuz
- Sıvı yağ
Hazırlanışı;
- Mantarlar iyice yıkanır, temizlenir, iyice kurutulur ve ince ince kıyılır.
- Kuşbaşı etler jülyen jülyen kıyılır.
- Soğanlar sotelik gibi ince ince kıyılır.
- Bir tavanın içerisine sıvı yağ eklenir ve kuşbaşı etler kavrulur.
- Soğan eklenir, pembeleşince mantarlar eklenir.
- Ocaktan indirmeye yakın karabiber ve tuz eklenir.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder