Etli Mantar Sote Tarifi

Mantarlı Et Sote Tarifi
Etli Mantar Sote Yapılışı





Malzemeler;

  • Yarım kilo mantar
  • Yarım kilo kuşbaşı et (jülyen kıyılmış)
  • 3-4 orta boy soğan
  • Tuz
  • Sıvı yağ



Hazırlanışı;

  • Mantarlar iyice yıkanır, temizlenir, iyice kurutulur ve ince ince kıyılır.
  • Kuşbaşı etler jülyen jülyen kıyılır. 
  • Soğanlar sotelik gibi ince ince kıyılır.
  • Bir tavanın içerisine sıvı yağ eklenir ve kuşbaşı etler kavrulur. 
  • Soğan eklenir, pembeleşince mantarlar eklenir. 
  • Ocaktan indirmeye yakın karabiber ve tuz eklenir.

Afiyet olsun

Yorumlar