Domates Sosu Tarifi (Kışlık)

Kışlık Domates Sosu Tarifi
Yemeklik Domates Sosu Tarifi
Domates Sosu Nasıl Yapılır?
Domates Sosu Yapılışı


Malzemeler;

(Armut) Domates (İstenilen miktarda)
Tuz
Kavanoz ve kapağı







Domates Sosu Hazırlanışı;

  • Domatesler yıkanır.
  • Enine ikiye bölünür.
  • Rendelenir, kabuğu atılır.
  • Tencere de kaynatılır.
  • Bir çorba kaşığı da tuz atılır. (Tahmini 7kg domates sosuna bir çorba kaşığı tuz atılır.)
  • İyice kaynatılır, kaynarken köpüğü alınır.
  • Kavanoz kapakları yeni olmalı ve kaynatılmalıdır. 
  • Kavanozlar domates sosu ile doldurulur, sıcak kapaklarla kapatılır.
  • Alttan üstten bir havlu ile tutulur, iyice sıkılır.
  • Kapaklar aşağı gelecek şekilde bir tepsinin içine konulur.
  • Bu şekilde 24 saat bekletilir. 
  • Bir kaçak yoksa kavanozlar düzgün şekilde kışın kullanılması için bir yerde muhafaza edilir.
Afiyet olsun :)

Yorumlar