Kışlık Domates Sosu Tarifi
Yemeklik Domates Sosu Tarifi
Domates Sosu Nasıl Yapılır?
Domates Sosu Yapılışı
Yemeklik Domates Sosu Tarifi
Domates Sosu Nasıl Yapılır?
Domates Sosu Yapılışı
Malzemeler;
(Armut) Domates (İstenilen miktarda)
Tuz
Kavanoz ve kapağı
Domates Sosu Hazırlanışı;
- Domatesler yıkanır.
- Enine ikiye bölünür.
- Rendelenir, kabuğu atılır.
- Tencere de kaynatılır.
- Bir çorba kaşığı da tuz atılır. (Tahmini 7kg domates sosuna bir çorba kaşığı tuz atılır.)
- İyice kaynatılır, kaynarken köpüğü alınır.
- Kavanoz kapakları yeni olmalı ve kaynatılmalıdır.
- Kavanozlar domates sosu ile doldurulur, sıcak kapaklarla kapatılır.
- Alttan üstten bir havlu ile tutulur, iyice sıkılır.
- Kapaklar aşağı gelecek şekilde bir tepsinin içine konulur.
- Bu şekilde 24 saat bekletilir.
- Bir kaçak yoksa kavanozlar düzgün şekilde kışın kullanılması için bir yerde muhafaza edilir.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder