Çikolatalı Truff Tarifi

Truff Tarifi
Kolay Truff Tarifi
Truffle Tarifi
Truff nasıl yapılır?



Malzemeler;

  • 1,5 paket kakaolu kek
  • 1 paket krema
  • (80gr) 1 paket bitter çikolata
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Üstü için Hindistan Cevizi veya ceviz, damla çikolata, çam fıstığı, fındık, renkli şeker

Hazırlanışı;
  • İlk önce kremayı kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Bitter çikolatayı içine atıp, eritiyoruz.İyice karıştırıyoruz, soğumasını bekliyoruz.
  • Kekimizi bir kabın içinde ufalıyoruz, hazırladığımız kremayı içine ekliyoruz.
  • Dövülmüş cevizi ve kuru üzümü ekliyoruz.
  • Karışımı iyice yoğurduktan sonra buzlukta bir saat bekletiyoruz.
  • Hamur kıvamına gelen karışımımız dan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlıyoruz.
  • Bir tabağın içine Hindistan cevizi tozundan koyuyoruz. 
  • Yuvarladığımız hamuru, Hindistan cevizine buluyoruz. 
  • Soğuk servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

Not: Trufflarımızı her zaman buzdolabında bir kapalı kabın içinde tutalım. Dışarıda kalırsa yumuşayabilir, açık bir şekilde buzdolabında durursa, buzdolabının kokusu sinebilir. 

Yorumlar