Truff Tarifi
Kolay Truff Tarifi
Truffle Tarifi
Truff nasıl yapılır?
Malzemeler;
- 1,5 paket kakaolu kek
- 1 paket krema
- (80gr) 1 paket bitter çikolata
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Üstü için Hindistan Cevizi veya ceviz, damla çikolata, çam fıstığı, fındık, renkli şeker
Hazırlanışı;
- İlk önce kremayı kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Bitter çikolatayı içine atıp, eritiyoruz.İyice karıştırıyoruz, soğumasını bekliyoruz.
- Kekimizi bir kabın içinde ufalıyoruz, hazırladığımız kremayı içine ekliyoruz.
- Dövülmüş cevizi ve kuru üzümü ekliyoruz.
- Karışımı iyice yoğurduktan sonra buzlukta bir saat bekletiyoruz.
- Hamur kıvamına gelen karışımımız dan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlıyoruz.
- Bir tabağın içine Hindistan cevizi tozundan koyuyoruz.
- Yuvarladığımız hamuru, Hindistan cevizine buluyoruz.
- Soğuk servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Not: Trufflarımızı her zaman buzdolabında bir kapalı kabın içinde tutalım. Dışarıda kalırsa yumuşayabilir, açık bir şekilde buzdolabında durursa, buzdolabının kokusu sinebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder