Kolay Poğaça Tarifi
Patatesli Poğaça Tarifi
Malzemeler
İç Harcı için;
Üstü için;
Hazırlanışı
Hamuru için;
Afiyet olsun...
Patatesli Poğaça Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 adet kabartma tozu
- 13-14 çorba kaşığı un
İç Harcı için;
- Haşlanmış patates
- Peynir
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Üstü için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu veya susam
Hazırlanışı
- İlk önce iç malzemesi hazırlanır.Patatesler haşlanır, bir kabın içinde peynir, karabiber, kırmızı pul biber, tuz ile harmanlanır.
Hamuru için;
- Yoğurt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu ilk önce iyice çırpılır.
- Un ilave edilip hamur haline getirilir.
- Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde alınır, iç malzemesini eklenir ve yuvarlanır.
- Tepsinin altına fırın kağıdı koyulup üzerine poğaçalar dizilir.
- Bir yumurta sarısı kaseye kırılıp, fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürülür.
- Dilerseniz üzerlerine çörek otu, susam serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder