Kolay Börek tarifi - Otlu Börek

Kolay Börek Tarifi
Pratik Börek Tarifi
Tül Böreği Tarifi
Otlu Börek Tarifi
Hazır Yufka Böreği Tarifi




Malzemeler;

  • 2 adet yufkalık börek

Sosu için;

  • 1 bardak süt
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • 1 adet yumurta 
  • 2 kaşık yoğurt


İç malzemesi;


  • Bir tutam maydanoz
  • 250gr Ispanak
  • (Başka otlarda eklenebilir. Pazı, ısırgan otu, ebegümeci, gelincik otu, arapsaçı, radika, dereotu, gibi)
  • 5-6 tane arpacık soğan veya taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200gr kaşar loru veya rendelenmiş peyaz peynir
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Bir avuç kırılmış ceviz









Hazırlanışı;


  • Bir kaşık zeytinyağında, sarımsak, soğan, ıspanak, maydanoz kavrulur. Bir tutam tuz atılır. 
  • Kavurduğumuz malzemenin içine peynir katılır ve karıştırılır.
  • Sosu için; Süt, bir kaşık zeytinyağ, yoğurt, yumurta çırpılır.
  • Açılmış yufkanın üzerine hazırladığımız sostan fırça yardımı ile sürülür.
  • Sosun üzerine malzeme serpiştirilir. Yufkayı iki ucundan birbirine doğru büzülür.Sonra yufka ortada ikiye bölünür ve altına fırın kağıdı kesilmiş, tepsiye yerleştirilir. 
  • İkinci yufka da aynı şekilde hazırlanır.
  • Kalan sos böreğin üzerine dökülür.
  • 200 derece de ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirilir.




Afiyet olsun.

Yorumlar