Kolay Börek Tarifi
Pratik Börek Tarifi
Tül Böreği Tarifi
Otlu Börek Tarifi
Hazır Yufka Böreği Tarifi
Malzemeler;
Sosu için;
İç malzemesi;
Hazırlanışı;
Afiyet olsun.
Pratik Börek Tarifi
Tül Böreği Tarifi
Otlu Börek Tarifi
Hazır Yufka Böreği Tarifi
Malzemeler;
- 2 adet yufkalık börek
Sosu için;
- 1 bardak süt
- 2 kaşık zeytinyağ
- 1 adet yumurta
- 2 kaşık yoğurt
İç malzemesi;
- Bir tutam maydanoz
- 250gr Ispanak
- (Başka otlarda eklenebilir. Pazı, ısırgan otu, ebegümeci, gelincik otu, arapsaçı, radika, dereotu, gibi)
- 5-6 tane arpacık soğan veya taze soğan
- 2 diş sarımsak
- 200gr kaşar loru veya rendelenmiş peyaz peynir
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Bir avuç kırılmış ceviz
Hazırlanışı;
- Bir kaşık zeytinyağında, sarımsak, soğan, ıspanak, maydanoz kavrulur. Bir tutam tuz atılır.
- Kavurduğumuz malzemenin içine peynir katılır ve karıştırılır.
- Sosu için; Süt, bir kaşık zeytinyağ, yoğurt, yumurta çırpılır.
- Açılmış yufkanın üzerine hazırladığımız sostan fırça yardımı ile sürülür.
- Sosun üzerine malzeme serpiştirilir. Yufkayı iki ucundan birbirine doğru büzülür.Sonra yufka ortada ikiye bölünür ve altına fırın kağıdı kesilmiş, tepsiye yerleştirilir.
- İkinci yufka da aynı şekilde hazırlanır.
- Kalan sos böreğin üzerine dökülür.
- 200 derece de ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder