Malzemeler;
- 1 kg temizlenmiş İşkembe
- 3 çorba kaşığı tepeleme un
- Sıvı yağ
- 1 Limon
- Sirke
- 3-5 diş sarımsak
- Tuz
Hazırlanışı;
- Yıkanmış işkembeyi, tencere de 3 parmak kalacak su ile, yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Suyunu dökmüyoruz.
- İşkembeleri ince ince veya küp küp kesiyoruz.
- Bir tencerenin içinde sıvı yağ, 3 çorba kaşığı tepeleme unu kavurarak meyane haline getiriyoruz.
- İşkembeleri kaynattığımız suyu, yavaş yavaş meyaneye ekliyoruz. En son işkembeleri ekleyip, tuzunu serpip çorba kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
- Servise hazırladığımız işkembe çorbasının içine bir tatlı kaşığı kadar, limon suyu - sarımsak (rendeleyin) ya da sirke - sarımsak dökebilirsiniz.
İşkembe Çorbası Nasıl Hazırlanır?
Terbiyeli İşkembe Çorbası
İşkembe Yemeği Nasıl Yapılır?
İşkembe Çorbası Yapılışı
Yorumlar
Yorum Gönder