İşkembe Çorbası





Malzemeler;

  • 1 kg temizlenmiş İşkembe
  • 3 çorba kaşığı tepeleme un
  • Sıvı yağ
  • 1 Limon
  • Sirke
  • 3-5 diş sarımsak
  • Tuz


Hazırlanışı;

  • Yıkanmış işkembeyi, tencere de 3 parmak kalacak su ile, yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Suyunu dökmüyoruz.
  • İşkembeleri ince ince veya küp küp kesiyoruz.
  • Bir tencerenin içinde sıvı yağ, 3 çorba kaşığı tepeleme unu kavurarak meyane haline getiriyoruz.
  • İşkembeleri kaynattığımız suyu,  yavaş yavaş meyaneye ekliyoruz. En son işkembeleri ekleyip, tuzunu serpip çorba kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
  • Servise hazırladığımız işkembe çorbasının içine bir tatlı kaşığı kadar, limon suyu - sarımsak (rendeleyin) ya da sirke -  sarımsak dökebilirsiniz.
İşkembe Çorbası Nasıl Hazırlanır?
Terbiyeli İşkembe Çorbası
İşkembe Yemeği Nasıl Yapılır?
İşkembe Çorbası Yapılışı


Yorumlar