Güllaç Tarifi


Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı "GÜLLAÇ" :) Hafif bir tatlı olan Güllaç'ı sadece Ramazan ayında bulabiliyoruz :(

Malzemeler;
  • 1.5kg süt
  • 1lt şeker (Tatlı seven artırabilir, sevmeyen azaltabilir.)
  • Yarım paket güllaç
  • 1 kase çekilmiş ceviz (200gr)
  • Vişne


Güllaç Tatlısının Hazırlanışı;
  • Süt ile şeker kaynatılır. 
  • Bir tepsiye güllaç parlak kısmı üstte kalacak şekilde, parçalanarak konulur, ılık süt dökülür, kat kat devam edilir.
  • 5-6 kattan sonra üzerine ceviz dökülür. 5-6 kat daha güllaç konulup tek tek sütle ıslatılır. 
  • En üstüne ceviz, nar, çam fıstığı veya vişne ile süslenir.
  • Dilimlenir, servis edilir. Afiyet olsun...



Güllaç tarifi
Güllaç nasıl yapılır?
Kolay Güllaç Tarifi
Güllaç Yapımı
Güllaç Tatlısı Tarifi
Ramazan da Güllaç Tarifi
Güllaç Malzemeleri

Yorumlar