Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı "GÜLLAÇ" :) Hafif bir tatlı olan Güllaç'ı sadece Ramazan ayında bulabiliyoruz :(
Malzemeler;
- 1.5kg süt
- 1lt şeker (Tatlı seven artırabilir, sevmeyen azaltabilir.)
- Yarım paket güllaç
- 1 kase çekilmiş ceviz (200gr)
- Vişne
Güllaç Tatlısının Hazırlanışı;
- Süt ile şeker kaynatılır.
- Bir tepsiye güllaç parlak kısmı üstte kalacak şekilde, parçalanarak konulur, ılık süt dökülür, kat kat devam edilir.
- 5-6 kattan sonra üzerine ceviz dökülür. 5-6 kat daha güllaç konulup tek tek sütle ıslatılır.
- En üstüne ceviz, nar, çam fıstığı veya vişne ile süslenir.
- Dilimlenir, servis edilir. Afiyet olsun...
Güllaç tarifi
Güllaç nasıl yapılır?
Kolay Güllaç Tarifi
Güllaç Yapımı
Güllaç Tatlısı Tarifi
Ramazan da Güllaç Tarifi
Güllaç Malzemeleri
Yorumlar
Yorum Gönder