Malzemeler;
- 1 kg hamsi
- 3-4 orta boy kuru soğan
- 1-2 tutam maydanoz
- 2 domates
- Asma yaprağı
- Limon
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
- 1 kg hamsi, kılçıkları dahil olmak üzere temizlenir, soğuk suda yıkanır, süzülür.
- İkili olarak hamsiler asma yaprağına sarılır.
- Asma yapraklı hamsiler bir tepsiye dizilir, üstüne zeytinyağı, tuz ve karabiber serpilir.
- Domates, soğan, yeşil biberi bir tava da kavurarak, hamsinin sosu hazırlanır.
- Asma yapraklı hamsilerin üzerine dökülür.
- Fırına verilir. Hafif piştikten sonra, kabuklarından ayrılmış ince ince kıyılmış limon hamsinin üzerine serpilir.
- Tekrar fırına verilir. Pembeleşince çıkartılır, en üstüne maydanoz eklenir.
- Afiyet olsun.
Fırında Hamsi Tarifi
Asma yaprağına sarılmış fırında hamsi tarifi
Fırında Hamsi Nasıl Yapılır?
Yorumlar
Yorum Gönder