Fırında Hamsi Tarifi





Malzemeler;

  • 1 kg hamsi
  • 3-4 orta boy kuru soğan
  • 1-2 tutam maydanoz
  • 2 domates
  • Asma yaprağı
  • Limon
  • Karabiber
  • Tuz


Hazırlanışı

  • 1 kg hamsi, kılçıkları dahil olmak üzere temizlenir, soğuk suda yıkanır, süzülür.
  • İkili olarak hamsiler asma yaprağına sarılır.
  • Asma yapraklı hamsiler bir tepsiye dizilir, üstüne zeytinyağı, tuz ve karabiber serpilir.
  • Domates, soğan, yeşil biberi bir tava da kavurarak, hamsinin sosu hazırlanır.
  • Asma yapraklı hamsilerin üzerine dökülür.
  • Fırına verilir. Hafif piştikten sonra, kabuklarından ayrılmış ince ince kıyılmış limon hamsinin üzerine serpilir. 
  • Tekrar fırına verilir. Pembeleşince çıkartılır, en üstüne maydanoz eklenir. 

  • Afiyet olsun.
Fırında Hamsi Tarifi
Asma yaprağına sarılmış fırında hamsi tarifi
Fırında Hamsi Nasıl Yapılır?



Yorumlar