Ev Yapımı Makarna Tarifi;



Makarna Hamuru İçin Gerekli Malzemeler ;

  • 4 yumurta
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • Aldığı kadar un





Hazırlanışı;

  • Tüm malzemeler bir hamur kabına eklenir ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurulur. 15-20 dakika hamur dinlendirilir. 
  • 1-2 mm kalınlığında hamur açılır. Yapışmaması için unlanır. Üst üste katlanır. İnce ince kıyılır.
  • Kaynamış tuzlu suyun içine kıyılan hamurlar atılır. 5 dakika kaynatılır ve süzülür. 
  • Makarnalar tencere de erimiş tereyağ ile yağlanır. 
  • İsteğe göre peynirli, yoğurtlu veya kıymalı sos ile servis yapılır...
Afiyet Olsun...


Ev Yapımı Makarna Tarifi
Ev Yapımı Makarna Hamuru
Ev Yapımı İtalyan Markanası
Taze Makarna Tarifi
Evde Makarna Yapımı
Ev Yapımı Makarna Nasıl Yapılır
Makarna Tarifi

Yorumlar