Kayısı Reçeli Tarifi (KİREÇ SUYUNDA)





Malzemeler

  • 2kg sert kayısı
  • 2kg şeker
  • Yarım limon
  • Çubuk tarçın
  • Kaymak kireç




Kayısı Reçelinin Yapılışı;


  • Bir kabın içine biraz kireç atın, suyla karıştırın. Kireç alta çökecektir.Üstte kalan suyu başka bir kabın içerisine alın.
  • Kayısıları çekirdeklerinden ayırıp, ikiye bölün, ayırdığımız kireçli suyun içinde 1 gün bekletin.
  • Kayısıları suyun içinde bol bol yıkayın. 
  • Bir tencerenin içine kayısıları ve şekeri ekleyin, kaynarken 2 çubuk tarçını ekleyiniz.
  • Karamelize olduğunda çubuk tarçınları içinden alın, yarım limon sıkın. 
  • Kayısılar altın sarısı oluncaya kadar kaynatın.
  • Kayısı reçeli  soğumaya başlayınca kavanozlara doldurun. Soğuyunca kavanozun kapaklarını kapatın.
  • Afiyet Olsun :)


Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Kayısı Reçeli
Resimli Kayısı Reçeli Tarifi
Kayısı Reçeli Yapılışı


Yorumlar