Malzemeler
- 2kg sert kayısı
- 2kg şeker
- Yarım limon
- Çubuk tarçın
- Kaymak kireç
Kayısı Reçelinin Yapılışı;
- Bir kabın içine biraz kireç atın, suyla karıştırın. Kireç alta çökecektir.Üstte kalan suyu başka bir kabın içerisine alın.
- Kayısıları çekirdeklerinden ayırıp, ikiye bölün, ayırdığımız kireçli suyun içinde 1 gün bekletin.
- Kayısıları suyun içinde bol bol yıkayın.
- Bir tencerenin içine kayısıları ve şekeri ekleyin, kaynarken 2 çubuk tarçını ekleyiniz.
- Karamelize olduğunda çubuk tarçınları içinden alın, yarım limon sıkın.
- Kayısılar altın sarısı oluncaya kadar kaynatın.
- Kayısı reçeli soğumaya başlayınca kavanozlara doldurun. Soğuyunca kavanozun kapaklarını kapatın.
- Afiyet Olsun :)
Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Kayısı Reçeli
Resimli Kayısı Reçeli Tarifi
Kayısı Reçeli Yapılışı
Yorumlar
Yorum Gönder