Malzemeler;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- 1 adet yumurta
- Un
Hazırlanışı;
- Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt'u bir kaba koyup iyice çırpıyoruz.
- Dere otlarını ince ince doğrayıp, kaba ekliyoruz.
- Tuz, kabartma tozu ve alabildiğince unu ekleyip, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlıyoruz. Tepsinin altına fırın kağıdı koyup üzerine dere otlu poğaçaları diziyoruz.
- Bir yumurta sarısını kaseye kırıp, fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürüyoruz.
- Dilerseniz üzerilerine çörek otu, susam serpebilirsiniz. Daha sonra üzerileri pembeleşinceye kadar, önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Afiyet olsun...
- Dereotlu poğaça tarifi
- Dereotlu poğaça nasıl yapılır?
- Kolay dereotlu poğaça
- Kolay poğaça
Yorumlar
Yorum Gönder