Dereotlu Poğaça Tarifi




Malzemeler;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet yumurta
  • Un







Hazırlanışı;

  • Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt'u bir kaba koyup iyice çırpıyoruz.
  • Dere otlarını ince ince doğrayıp, kaba ekliyoruz.
  • Tuz, kabartma tozu ve alabildiğince unu ekleyip, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlıyoruz. Tepsinin altına fırın kağıdı koyup üzerine dere otlu poğaçaları diziyoruz.
  • Bir yumurta sarısını kaseye kırıp, fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürüyoruz. 
  • Dilerseniz üzerilerine çörek otu, susam serpebilirsiniz. Daha sonra üzerileri pembeleşinceye kadar, önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun...

  • Dereotlu poğaça tarifi
  • Dereotlu poğaça nasıl yapılır?
  • Kolay dereotlu poğaça 
  • Kolay poğaça


Yorumlar