Havuçlu Pasta Tarifi


Havuçlu Pasta


Havuçlu Pasta Malzemeleri;
  • Bir Pasta tabanı
  • Hindistan Cevizi
  • Damla Çikolata (İsteğe göre)

Kreması İçin;
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1/2 Kg süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket labne peyniri

Havuç Püresi İçin;

  • 1 kg havuç
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker

Keki Islatmak İçin;
  • 1/2 bardak sıcak su
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Havuç Püresi'nin yapılışı; Havuçlar rendelenir, şekeri eklenir, suyunu salıp tekrar çekene kadar tencerede pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Kreması için; Bir tencerenin içine 2 yumurta sarısı, 1. 5 çay bardağı toz şeker, 1/2 kg süt ve 2 çorba kaşığı un çırpılır, ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. İçine bir paket labne peyniri katılır ve iyice çırpılır. (Tiramisu'nun kremasıdır.)

Keki ıslatmak için sıcak su, süt ve toz şeker karıştırılır. Şurup hazırlanır... Kekin alt tabanı ıslatılır. Tüm havuç püresinin tamamı kekin üstüne boşaltılır. Üzerine kremanın yarısı eklenir. Hindistan cevizi serpilir. Üst tabanı şurup ile ıslatılır. Kremanın geri kalanı eklenir. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpilir. İsteğe göre pastanın üstüne ve arasına damla çikolatası da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...

Not: Bu pastayı Egeli'den Mis Kokulu Tarifler sitesinden esinlendim. Ben biraz değiştirerek yaptım. Ancak çok güzel bir tarifmiş. Herkes beğenerek yedi. Tarif için çok teşekkür ederim.


Kremalı Havuçlu Kek
Havuçlu Pasta Tarifi
Havuçlu Pasta Nasıl Yapılır?
Havuçlu Pasta'nın Yapılışı

Yorumlar

  1. nefis gorunuyor ellerine sağlık canımm

    YanıtlaSil
  2. sağol canım :) herkes ilk önce havucu kabak sanıyor...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım çok leziz görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder