Kıymalı, kaşarlı pide tarifi
Hamurun Tarifi
- Un (4 su bardağı un)
- 1 paket toz maya
- Tuz
- Su
Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 2 soğan
- Maydanoz
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- 2 domates
- Kaşar rendesi
Hazırlanışı
Hamur hazırlanır, kulak memesi kıvamında yoğurulur. Mayalanması için bırakılır. Kıymanın içine, soğan, domates, maydanoz ince ince doğranır. Tuz, kırmızı pul biber eklenir. Mayalanmış hamur 4 eşit bezeye bölünür. Yuvarlak şeklinde açılmış hamurun üstüne iç malzemesi yayılır. Tepsinin altına yağlı kağıt veya un serpilir... Isıtılmış, 180 derece fırına sürülür. Yarı pişmiş vaziyetteyken çıkarılır. Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir. Kaşar kızarınca çıkarılır pidenin kenarlarına tereyağ sürülür. Sıcak sıcak servise sunulur. Afiyet olsun :)))
Yorumlar
Yorum Gönder