Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği





Enginar Yemeği Malzemeleri;
  • 6 tane orta boy enginar
  • Yarım kilo garnitür konserve (patates, havuç, bezelye)
  • 2 tane kuru soğan
  • Bir tutam dereotu
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Toz şeker
  • Limon

Enginar Yemeği Tarifi;
Enginarlar yıkanır, kararmasınlar diye üstlerine limon sıkılır. Pilav tenceresi veya karnıyarık tenceresine enginarlar dizilir. Soğanlar soyulup, 4'e bölünüp tencerenin kenarlarına doldurulur. Üstüne bir çay bardağı zeytinyağ, tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım limon sıkılır. Üstünü kaplayacak kadar su koyulur... Enginarlar yumuşamaya başlayınca ortalarına garnitürü paylaştırılır. En üstüne bir tutam dereotu eklenir. Suyunu çekince tencerenin altı kapatılır. Soğuyunca servise hazırlanır... Afiyet olsun.



Enginar Yemeğinin Yapılışı
Enginar Yemeğinin Hazırlanışı
Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?
Garnitürlü Enginar Yemeği Tarifi
Kolay Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifi

Yorumlar