Malzemeler
- Yarım kilo Tokat yaprağı
- 2 su bardaği pirinç
- 3 orta boy kuru soğan
- 2 adet iri domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Zeytinyağ
- Karabiber
- Nane
- Tuz
İç harcı için;
Soğan ve domatesler rendelenir, 3 çorba kaşığı zeytinyağ eklenir, tencerede fazla sotelemeden yıkadığımız pirinçler içine atılır. Maydanoz, dereotu, baharat, tuz ilave edilir... 1 çay bardağı su katılır. İki taşım çevrilir fazla pişmeden ateşten alınır.
(Not: Biz domates rendelemeden iç harcını hazırladık.)
Aldığımız salamur yapraklar iyice yıkanır. Kaynamış suyun içinde 1-2 dakika bekletilir ve suyu süzülür. İnce ince iç harcı ile sarılır. Tencerenin altını kaplayacak şekilde yaprak döşenir. Sarmalar dizilir. İsteğe göre salçalı su dökülür. Üstüne tabak kapatılır. 1 çay bardağı zeytinyağ dökülür. Sarmaları örtecek kadar su koyulur. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Soğumaya bırakılır. Servis tabağına alınır ve üstüne dilimlenmiş limonlarla süslenir. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder