Zeytinyağlı Yaprak Sarması




Malzemeler
  • Yarım kilo Tokat yaprağı
  • 2 su bardaği pirinç
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 2 adet iri domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Zeytinyağ
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
Hazırlanışı

İç harcı için;
Soğan ve domatesler rendelenir, 3 çorba kaşığı zeytinyağ eklenir, tencerede fazla sotelemeden yıkadığımız pirinçler  içine atılır. Maydanoz, dereotu, baharat, tuz ilave edilir... 1 çay bardağı su katılır. İki taşım çevrilir fazla pişmeden ateşten alınır.

(Not: Biz domates rendelemeden iç harcını hazırladık.)


Aldığımız salamur yapraklar iyice yıkanır. Kaynamış suyun içinde 1-2 dakika bekletilir ve suyu süzülür. İnce ince iç harcı ile sarılır. Tencerenin altını kaplayacak şekilde yaprak döşenir. Sarmalar dizilir. İsteğe göre salçalı su dökülür. Üstüne tabak kapatılır. 1 çay bardağı zeytinyağ dökülür. Sarmaları örtecek kadar su koyulur. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Soğumaya bırakılır. Servis tabağına alınır ve üstüne dilimlenmiş limonlarla süslenir. Afiyet olsun...

Yorumlar