Malzemeler
- 1 kg yufka (6 yufka)
1 kg kaşar loru peyniri
1 demet maydanoz
Karabiber
1 kase süt (1 çay bardağı sıvı yağ ile çırpılır)
Hazırlanışı
İç harcı
Maydanozlar ufak ufak kesilir, kaşar loru ile karıştırılır. Karabiber, isteğe göre kırmızı pul biber ilave edilir.
1 kasenin içine süt ve sıvı yağ katılır, hafif çırpılır.
Yufkalar üst üste dizilir. 4'e bölünür. Sütlü yağ her yufkanın üstüne sürülür. İçine malzemesi koyularak sigara böreği gibi sarılır. Yağlanmış tepsinin içine sarmal şeklinde dizilir. En üstüne sütlü yağdan tekrar sürülür. 180 derecede ısıtılmış fırına koyulur. Üstü ve altı kızarınca fırından çıkarılır. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder