Kesme Hamur Çorbası

 

Malzemeler
  • 2 su bardağı kesme hamur ( evde kendinizde yapabilir ya da marketlerde kesilmiş uzun uzun şehriyelerden alabilirsiniz.)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 domates
  • 2 çay kaşığı K.pul biber
  • 2 acı biber
  • Ayçiçek yağı
  • Tuz


Hazırlanışı
Orta boy tencerenin içine rendelenmiş domatesler, salça, kırmızı pul biber, yağ atılır, domatesler ölünceye kadar kavrulur. 2 acı biber küçük küçük doğranır içine ilave edilir. Tencereyi dolduracak kadar kaynar su dökülür. Su kaynağınca tuzu ve kesme hamurlar ilave edilir. Kesme hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. İsteğe göre nane de ilave edilebilir. Afiyet olsun...

Yorumlar