Malzemeler
- 1 kg orta boy patlıcan
- 250 gr dana kıyma
- 2 kuru soğan
- 4 domates
- 5 diş sarımsak
- Ayçiçek yağı
- Salça
- Tuz
Patlıcanları yıkayıp alacalı olarak soyun ve kurulayın. Patlıcanları kızartmak için tavaya yağ koyunuz ve kızgın yağ da kızartınız. Bi tabağa havlu kağıt koyup, kızarmış patlıcanların yağını çekmesini sağlayın.Karnıyarık tenceresi veya tepsiye patlıcanları dizin.
Bir tavanın içinde kıyma, soğan, 1 çay bardağı yağ, sarımsak(2-3 parçaya bölün), tuz iyice kavrulur.
Karnını yardığımız patlıcanların içine kıyma harcını dolduruyoruz. Üzerine biraz tuz, hafif örtecek kadar sıcak su koyup, pişiriyoruz. Afiyet olsun..
Patlıcan Yemeği Tarifi
Kolay Patlıcan Yemekleri
Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık Nasıl Yapılır?
Kolay Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifi
Yorumlar
Yorum Gönder