Kütahya Yöresi, Tarhana Yapımı
Tarhana Nasıl Yapılır?
Evde Tarhana Yapımı
Kolay Tarhana Yapımı
Ev Yapımı Tarhana
Kütahya Tarhanası
Malzemeler
Hazırlanışı;
Afiyet olsun :)
Tarhana Nasıl Yapılır?
Evde Tarhana Yapımı
Kolay Tarhana Yapımı
Ev Yapımı Tarhana
Kütahya Tarhanası
Malzemeler
- 5kg Kırmızı Biber
- Yarım kg yoğurt
- 1kg kuru soğan
- 4 paket nane
- Tuz
- 1 paket kuru maya
- Un
Hazırlanışı;
- Biberler rondodan geçirilir. Kuru soğanlar rondodan geçirilir.
- İçine yoğurt, nane, bir miktar tuz, maya eklenir. İyice karıştırılır.
- Yaklaşık 15 kg un, yavaş yavaş katılarak karıştırılır.
- Malzeme boza kıvamına gelince un katılması kesilir.
- Üstü bir bezle kapatılır, bir gün beklenir.
- Ertesi gün, mayalanmış ve kabarmış olarak iyice yoğurulur. Her gün tadına bakılır.
- Her gün yoğururken, cıvıksa un katılarak biraz daha koyulaştırılır.
- Tarhana ilk önce ekşiyecek sonra tatlanacak. Hava durumuna göre yaklaşık, 1 hafta, 10 gün sürer.
- Tatlandığı zaman gölge de temiz bir çarşaf üstüne hamur kıvamında parça parça bölünüp koyulur. Arada bir ters düz yapılır. Kuruma esnasında stilden geçirilir.
- Gölge de 1 gün çarşaf üstünde geçirilmiş tarhana kurutulur.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder